Nedeľa, 1. november, 2020 | Meniny má Denis, DenisaKrížovkyKrížovky

Vyhlásenie futbalovej Jedenástky ObFZ 2002 fotobjektívom

Po Heľpe, Č. Balogu, Podkoniciach a Banskej Bystrici tentoraz najlepšiu jedenástku Oblastného futbalového zväzu hostil Badín, kde si tamojší futbal pripomína okrúhle jubileum - sedemdesiatiny.

Prvý vyšiel na pódium najmladší člen, ale pritom v každom mužstve najdôležitejší - brankár Martin Iliaš práve z domáceho ŠK Lom Badín, ktorý o štyri dni na to oslávil svoje 21. narodeniny. Najmladší člen futbalovej jedenástky prezradil, že v tomto roku nepovažoval žiadneho strelca za obzvlásť nebezpečného. V minulosti bol však jeho postrachom Kubina. ,,Jožko ma vždy vedel prekvapiť nejakou nepríjemnou strelou," povedal na margo súpera, ktorý tiež figuroval v najlepšej jedenástke za rok 2002. Porovnanie s vínom - čím starší, tým lepší si zakrátko na to vypočul predstopér Miroslav Štugner zo Slovana Beňuš, jeden z najstarších hráčov z tohtoročnej jedenástky, ktorý na Štefana oslávi svoje v poradí 36. narodeniny. Ešte predtým však moderátor večera Jozef Ivan vyspovedal najlepšie libero, Radovana Spišiaka. Najnepríjemnejšieho útočníka nestretol, lebo on vraj s nimi do kontaktu nepríchádza. Má spoľahlivého predstopéra a jeho miestenka v najlepšej jedenástke je vraj zásluha celého kolektívu. Najlepší ľavý obranca za rok 2002 Alexander Rumanovský z Jupie Podlavice súhlasil, že koncepčná práca s mládežou prináša v Podlaviciach svoje výsledky. Odchovanec tamojšieho oddielu figuruje medzi poprednými hráčmi oblastného tímu už niekoľko sezón a obliekol aj dres Výberu ObFZ, ktorý vyprevádza víťaza I. triedy do V. ligy. Pravý obranca René Eštok z ŠK Zornička Riečka je na futbalovom Horehroní takpovediac novou tvárou. Podľa našich informácií sa na stredné Slovensko priženil z východného Slovenska a že mu futbal ide aj v novom prostredí svedčí aj jeho miestanka medzi najlepšími za rok 2002.

Skryť Vypnúť reklamu

Ľavý stredový hráč - na tomto poste sa odborníkom najlepšie pozdával Maroš Vrbovský zo Sokola Braväcova. Dlhoročný hráč tohto tímu, ktorý len raz pôsobil inde (vo Valaskej) pritom priznal, že to nie je jeho miesto a zvyčajne operuje podľa potreby. V najlepšej jedenástke figuruje druhýkrát (prvý raz v roku 1998), ale až teraz prišiel osobne.

Na futbalovej slávnosti v Badíne sa na pódiu ocitol aj tréner Sásovej Jozef Nemec, ktorý má dlhoročné skúsenosti s prácou z mládežou a vychoval už niekoľko mládežníckych reprezentatov. Na jeseň to so svojim tímom rozbehol na postup do V. ligy, teda do súťaže, z ktorej Sásová v sezóne 2000/2001 vypadla. Na slávnosti prevzal ocenenie za stredového hráča Ladislava Vajdu, ktorý ako je známe, bol jedným z početnej sásovskej enklávy v elite ObFZ. Ďalším stredovým hráčom z SBM Sásová v nej bol Richard Matuška. Ten usúdil, že po jeseni je jeho mužstvo na dobrej ceste a veril, že na jar im to výjde.

Skryť Vypnúť reklamu

Pravý stredový hráč Juraj Demeter zo Slovana Beňuš pochádza z Predajnej a v minulosti pôsobil v horehronských kluboch, ktoré v súčasnosti pôsobia v II. lige. Jedným z dvojice najlepších útočníkov sa stal Peter Kán, autor desiatich gólov, ktorý za najvydarenejší súboj jesene považuje duel s lídrom zo Sásovej. Práve z tohto mužstva pochádza jeho ,,spoluhráč" na hrote oblastnej jedenástky Jozef Kubina. Na pódium dokrivkal podopierajúc sa barlami a pri otázke, kto je Július Kliment chvíľz rozmýšľal. Keď sa dozvedel, že je to predseda disciplinárky, pousmial sa. Na jeseň mal s ním niekoľkokrát tú česť a aby si vraj šéfa disciplinárky lepšie zapamätal, tentoraz cenu a nie trest mu odovzdával práve Július Kliment.

Zväz tohto roku nezabudol ani na rozhodcov. Bez určenia poradia uviedol na scénu Petra Dírera, Jána Kadleca staršieho a Jána Suchého. Dírer si zaspomínal na svoje rebelantské časy v úlohe hráča, Ján Kadlec sa pochválil, že má aj svojho nástupcu, syna Jána a rozhodcovi Jánovi Suchom sme sa dozvedeli, že patrí medzi najvyťaženejších na Horehroní. Trio najlepších rozhodcov dekoroval ich kolega, jeden z našich popredných rozhodcov Igor Šramka, rodák z Hornej Lehoty.

(šil)

Foto - Michal Vall

kubina01

Jozef Kubina (vpravo) s predsedom disciplinárnej komisie J. Klimentom. Vľavo Juraj Demeter.

nemec

Sásovský kormidelník Jozef Nemec priviedol svoje mužstvo na prvé miesto v I. triede. Na futbalovej slávnosti prevzal ocenenie za Ladislava Vajdu.

obfz02

Maroš Vrbovský medzi najlepšími figuroval už v roku 1998, osobne však prišiel až na piaty ročník vyhlásenia jedenástky ObFZ.

rozhod

Sólo pre rozhodcov. Zprava Ján Suchý, Peter Dírer a Ján Kadlec starší, ktorému blahoželá Igor Šramka.

stugner

Pohľad na trio zo zadných radov. Miroslav Štugner blahoželá Radovanovi Spišiakovi a brankárovi Martinovi Iliašovi.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

1. Poznáte najbohatšie firmy sveta? Podiel v nich majú aj Slováci
  2. Pracujete? Vaše odvody zachraňujú podvýživené zdravotníctvo
  3. 1,6 milióna stavených na Trumpa! Kto bude mať pravdu?
  4. Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete
  5. Magazín SME Ženy už v predaji
  6. Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné
  7. Pandémia urýchlila štart online duálneho vzdelávania
  8. Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?
  9. UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení
  10. Aplikácia na likvidáciu škody. Bez obhliadky a bez faktúry.
  1. Nechajte zamestnancov vybrať si služobné auto, oplatí sa vám to
  2. Moringa a Ginkgo - pomocníci z prírody
  3. Pracujete? Vaše odvody zachraňujú podvýživené zdravotníctvo
  4. 1,6 milióna stavených na Trumpa! Kto bude mať pravdu?
  5. O prenájom auta majú čoraz väčší záujem aj malé firmy. Ušetria
  6. Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete
  7. Magazín SME Ženy už v predaji
  8. SPS ukončí rok miliónovými investíciami
  9. Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?
  10. Trh s elektromobilmi stagnuje. Kríza by mu mohla pomôcť
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 38 753
  2. Aplikáciu tohto Slováka používajú v 150 krajinách. Ako začínal? 26 793
  3. Pohoda v domácnosti sa odvíja od jednej veci. Neuveríte, od akej 19 676
  4. Príjem vs. dôchodok. Realita, na ktorú sa treba pripraviť 16 859
  5. Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi? 15 636
  6. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 14 221
  7. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi 12 566
  8. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 11 345
  9. Poznáte najbohatšie firmy sveta? Podiel v nich majú aj Slováci 11 161
  10. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 099

Hlavné správy z SME | MY Banská Bystrica - aktuálne správy

Koronavírus Banskobystrický kraj: Prvý deň testovania je za nami. Pokračuje sa v nedeľu (minúta po minúte)

Podrobné spravodajstvo z celoplošného testovania na Covid-19 v okresoch Banská Bystrica, Lučenec, Žiar nad Hronom, Zvolen a ostatných okresoch BB kraja.

Ilustračné foto.

V Podlaviciach bez problémov

Takto sa dnes testovalo v Podlaviciach.

Dezinfekciu interiérových priestorov odberných miest robia trikrát denne

Vo večerných hodinách už budete na väčšine odberných miest čakať kratšie ako cez deň.

Dezinfekcia odberových miest v Žiari nad Hronom.

Banská Bystrica ponúkla armáde pomoc s testovacími setmi a pomôckami

V Banskej Bystrici prebieha sobotňajšie celoplošné testovanie ľudí na nový koronavírus do týchto chvíľ bez problémov.

Testovanie v Chorvátskom Grobe.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus Žilinský kraj: Testovanie prebehlo bez výraznejších problémov (minúta po minúte)

Celoplošné testovanie na Covid-19 v okresoch Žilina, Martin, Čadca, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a ostatných okresoch ZA kraja.

Koronavírus Nitriansky kraj: Z vyše 30-tisíc ľudí v okrese Nitra je len 213 pozitívnych (minúta po minúte)

Spravodajstvo z celoplošného testovania na Covid-19 v okresoch Nitrianskeho kraja.

Už ste čítali?