Piatok, 17. september, 2021 | Meniny má OlympiaKrížovkyKrížovky

Vyhlásenie futbalovej Jedenástky ObFZ 2002 fotobjektívom

Po Heľpe, Č. Balogu, Podkoniciach a Banskej Bystrici tentoraz najlepšiu jedenástku Oblastného futbalového zväzu hostil Badín, kde si tamojší futbal pripomína okrúhle jubileum - sedemdesiatiny.

Prvý vyšiel na pódium najmladší člen, ale pritom v každom mužstve najdôležitejší - brankár Martin Iliaš práve z domáceho ŠK Lom Badín, ktorý o štyri dni na to oslávil svoje 21. narodeniny. Najmladší člen futbalovej jedenástky prezradil, že v tomto roku nepovažoval žiadneho strelca za obzvlásť nebezpečného. V minulosti bol však jeho postrachom Kubina. ,,Jožko ma vždy vedel prekvapiť nejakou nepríjemnou strelou," povedal na margo súpera, ktorý tiež figuroval v najlepšej jedenástke za rok 2002. Porovnanie s vínom - čím starší, tým lepší si zakrátko na to vypočul predstopér Miroslav Štugner zo Slovana Beňuš, jeden z najstarších hráčov z tohtoročnej jedenástky, ktorý na Štefana oslávi svoje v poradí 36. narodeniny. Ešte predtým však moderátor večera Jozef Ivan vyspovedal najlepšie libero, Radovana Spišiaka. Najnepríjemnejšieho útočníka nestretol, lebo on vraj s nimi do kontaktu nepríchádza. Má spoľahlivého predstopéra a jeho miestenka v najlepšej jedenástke je vraj zásluha celého kolektívu. Najlepší ľavý obranca za rok 2002 Alexander Rumanovský z Jupie Podlavice súhlasil, že koncepčná práca s mládežou prináša v Podlaviciach svoje výsledky. Odchovanec tamojšieho oddielu figuruje medzi poprednými hráčmi oblastného tímu už niekoľko sezón a obliekol aj dres Výberu ObFZ, ktorý vyprevádza víťaza I. triedy do V. ligy. Pravý obranca René Eštok z ŠK Zornička Riečka je na futbalovom Horehroní takpovediac novou tvárou. Podľa našich informácií sa na stredné Slovensko priženil z východného Slovenska a že mu futbal ide aj v novom prostredí svedčí aj jeho miestanka medzi najlepšími za rok 2002.

Skryť Vypnúť reklamu

Ľavý stredový hráč - na tomto poste sa odborníkom najlepšie pozdával Maroš Vrbovský zo Sokola Braväcova. Dlhoročný hráč tohto tímu, ktorý len raz pôsobil inde (vo Valaskej) pritom priznal, že to nie je jeho miesto a zvyčajne operuje podľa potreby. V najlepšej jedenástke figuruje druhýkrát (prvý raz v roku 1998), ale až teraz prišiel osobne.

Na futbalovej slávnosti v Badíne sa na pódiu ocitol aj tréner Sásovej Jozef Nemec, ktorý má dlhoročné skúsenosti s prácou z mládežou a vychoval už niekoľko mládežníckych reprezentatov. Na jeseň to so svojim tímom rozbehol na postup do V. ligy, teda do súťaže, z ktorej Sásová v sezóne 2000/2001 vypadla. Na slávnosti prevzal ocenenie za stredového hráča Ladislava Vajdu, ktorý ako je známe, bol jedným z početnej sásovskej enklávy v elite ObFZ. Ďalším stredovým hráčom z SBM Sásová v nej bol Richard Matuška. Ten usúdil, že po jeseni je jeho mužstvo na dobrej ceste a veril, že na jar im to výjde.

Skryť Vypnúť reklamu

Pravý stredový hráč Juraj Demeter zo Slovana Beňuš pochádza z Predajnej a v minulosti pôsobil v horehronských kluboch, ktoré v súčasnosti pôsobia v II. lige. Jedným z dvojice najlepších útočníkov sa stal Peter Kán, autor desiatich gólov, ktorý za najvydarenejší súboj jesene považuje duel s lídrom zo Sásovej. Práve z tohto mužstva pochádza jeho ,,spoluhráč" na hrote oblastnej jedenástky Jozef Kubina. Na pódium dokrivkal podopierajúc sa barlami a pri otázke, kto je Július Kliment chvíľz rozmýšľal. Keď sa dozvedel, že je to predseda disciplinárky, pousmial sa. Na jeseň mal s ním niekoľkokrát tú česť a aby si vraj šéfa disciplinárky lepšie zapamätal, tentoraz cenu a nie trest mu odovzdával práve Július Kliment.

Zväz tohto roku nezabudol ani na rozhodcov. Bez určenia poradia uviedol na scénu Petra Dírera, Jána Kadleca staršieho a Jána Suchého. Dírer si zaspomínal na svoje rebelantské časy v úlohe hráča, Ján Kadlec sa pochválil, že má aj svojho nástupcu, syna Jána a rozhodcovi Jánovi Suchom sme sa dozvedeli, že patrí medzi najvyťaženejších na Horehroní. Trio najlepších rozhodcov dekoroval ich kolega, jeden z našich popredných rozhodcov Igor Šramka, rodák z Hornej Lehoty.

(šil)

Foto - Michal Vall

kubina01

Jozef Kubina (vpravo) s predsedom disciplinárnej komisie J. Klimentom. Vľavo Juraj Demeter.

nemec

Sásovský kormidelník Jozef Nemec priviedol svoje mužstvo na prvé miesto v I. triede. Na futbalovej slávnosti prevzal ocenenie za Ladislava Vajdu.

obfz02

Maroš Vrbovský medzi najlepšími figuroval už v roku 1998, osobne však prišiel až na piaty ročník vyhlásenia jedenástky ObFZ.

rozhod

Sólo pre rozhodcov. Zprava Ján Suchý, Peter Dírer a Ján Kadlec starší, ktorému blahoželá Igor Šramka.

stugner

Pohľad na trio zo zadných radov. Miroslav Štugner blahoželá Radovanovi Spišiakovi a brankárovi Martinovi Iliašovi.

Najčítanejšie na My Bystrica

Inzercia - Tlačové správy

1. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí
  2. Ašot Haas v Bratislave: Nenechajte si ujsť umelecký zážitok
  3. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  4. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  5. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  6. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  7. Kanceláriám ešte neodzvonilo
  8. Predplaťte si SME.sk s garanciou vrátenia peňazí
  9. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér
  10. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých?
  1. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  2. Schodolez pre imobilných - Viete ako sa testuje?
  3. Mototechna tento rok predala už vyše 8 tisíc zánovných áut
  4. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  5. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  6. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  7. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  8. Pápež František požehnal základný kameň novej nemocnice
  9. Ašot Haas v Bratislave: Nenechajte si ujsť umelecký zážitok
  10. Stropný zdvihák zlepší život všetkým imobilným ľuďom
  1. Maldivy, Maurícius či Mexiko sú na dosah jediným letom 7 122
  2. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 6 447
  3. Slovenský orloj – svetová atrakcia 4 856
  4. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 193
  5. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi 2 137
  6. Mayo Galuška praží extra kávu, oligarcha Hodorovský je Mr. Krach 2 107
  7. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 1 971
  8. Uznávané štúdio oživilo zanedbané štvrte. Prišlo do Bratislavy 1 813
  9. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 1 724
  10. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 1 591

Hlavné správy z SME | MY Banská Bystrica - aktuálne správy

Aké typy vložiek do bežeckých a športových topánok poznáme a v čom je rozdiel? Aj o tom nám povie viac odborník na behanie a bežecké doplnky Rastislav Magna z Intersportu.

4 h
Detská fakultná nemocnica v Banskej Bystrici.

Projekt pomoci považujú jeho iniciátori za doteraz najvýznamnejší.

MOJ 18 h
Ilustračné foto.

Zomrel po dlhej a ťažkej chorobe.

TASR 19 h
Rooseveltova nemocnica

Nemocnica je pravidelne certifikovaná od roku 2008.

SITA 21 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Do akcie sa zapojili stovky ľudí.

20 h

Paradoxom je, že Poltár, ktorý patrí medzi okresy s najnižšou zaočkovanosťou, zostáva v najlepšom štvorlístku.

SITA 16. sep

(+Aké opatrenia budú platiť v praxi). Susedná Krupina bude bordová.

24 h

V oboch smeroch sa tvoria kolóny.

21 h

Už ste čítali?