Sobota, 23. január, 2021 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

Vyhlásenie futbalovej Jedenástky ObFZ 2002 fotobjektívom

Po Heľpe, Č. Balogu, Podkoniciach a Banskej Bystrici tentoraz najlepšiu jedenástku Oblastného futbalového zväzu hostil Badín, kde si tamojší futbal pripomína okrúhle jubileum - sedemdesiatiny.

Prvý vyšiel na pódium najmladší člen, ale pritom v každom mužstve najdôležitejší - brankár Martin Iliaš práve z domáceho ŠK Lom Badín, ktorý o štyri dni na to oslávil svoje 21. narodeniny. Najmladší člen futbalovej jedenástky prezradil, že v tomto roku nepovažoval žiadneho strelca za obzvlásť nebezpečného. V minulosti bol však jeho postrachom Kubina. ,,Jožko ma vždy vedel prekvapiť nejakou nepríjemnou strelou," povedal na margo súpera, ktorý tiež figuroval v najlepšej jedenástke za rok 2002. Porovnanie s vínom - čím starší, tým lepší si zakrátko na to vypočul predstopér Miroslav Štugner zo Slovana Beňuš, jeden z najstarších hráčov z tohtoročnej jedenástky, ktorý na Štefana oslávi svoje v poradí 36. narodeniny. Ešte predtým však moderátor večera Jozef Ivan vyspovedal najlepšie libero, Radovana Spišiaka. Najnepríjemnejšieho útočníka nestretol, lebo on vraj s nimi do kontaktu nepríchádza. Má spoľahlivého predstopéra a jeho miestenka v najlepšej jedenástke je vraj zásluha celého kolektívu. Najlepší ľavý obranca za rok 2002 Alexander Rumanovský z Jupie Podlavice súhlasil, že koncepčná práca s mládežou prináša v Podlaviciach svoje výsledky. Odchovanec tamojšieho oddielu figuruje medzi poprednými hráčmi oblastného tímu už niekoľko sezón a obliekol aj dres Výberu ObFZ, ktorý vyprevádza víťaza I. triedy do V. ligy. Pravý obranca René Eštok z ŠK Zornička Riečka je na futbalovom Horehroní takpovediac novou tvárou. Podľa našich informácií sa na stredné Slovensko priženil z východného Slovenska a že mu futbal ide aj v novom prostredí svedčí aj jeho miestanka medzi najlepšími za rok 2002.

Skryť Vypnúť reklamu

Ľavý stredový hráč - na tomto poste sa odborníkom najlepšie pozdával Maroš Vrbovský zo Sokola Braväcova. Dlhoročný hráč tohto tímu, ktorý len raz pôsobil inde (vo Valaskej) pritom priznal, že to nie je jeho miesto a zvyčajne operuje podľa potreby. V najlepšej jedenástke figuruje druhýkrát (prvý raz v roku 1998), ale až teraz prišiel osobne.

Na futbalovej slávnosti v Badíne sa na pódiu ocitol aj tréner Sásovej Jozef Nemec, ktorý má dlhoročné skúsenosti s prácou z mládežou a vychoval už niekoľko mládežníckych reprezentatov. Na jeseň to so svojim tímom rozbehol na postup do V. ligy, teda do súťaže, z ktorej Sásová v sezóne 2000/2001 vypadla. Na slávnosti prevzal ocenenie za stredového hráča Ladislava Vajdu, ktorý ako je známe, bol jedným z početnej sásovskej enklávy v elite ObFZ. Ďalším stredovým hráčom z SBM Sásová v nej bol Richard Matuška. Ten usúdil, že po jeseni je jeho mužstvo na dobrej ceste a veril, že na jar im to výjde.

Skryť Vypnúť reklamu

Pravý stredový hráč Juraj Demeter zo Slovana Beňuš pochádza z Predajnej a v minulosti pôsobil v horehronských kluboch, ktoré v súčasnosti pôsobia v II. lige. Jedným z dvojice najlepších útočníkov sa stal Peter Kán, autor desiatich gólov, ktorý za najvydarenejší súboj jesene považuje duel s lídrom zo Sásovej. Práve z tohto mužstva pochádza jeho ,,spoluhráč" na hrote oblastnej jedenástky Jozef Kubina. Na pódium dokrivkal podopierajúc sa barlami a pri otázke, kto je Július Kliment chvíľz rozmýšľal. Keď sa dozvedel, že je to predseda disciplinárky, pousmial sa. Na jeseň mal s ním niekoľkokrát tú česť a aby si vraj šéfa disciplinárky lepšie zapamätal, tentoraz cenu a nie trest mu odovzdával práve Július Kliment.

Zväz tohto roku nezabudol ani na rozhodcov. Bez určenia poradia uviedol na scénu Petra Dírera, Jána Kadleca staršieho a Jána Suchého. Dírer si zaspomínal na svoje rebelantské časy v úlohe hráča, Ján Kadlec sa pochválil, že má aj svojho nástupcu, syna Jána a rozhodcovi Jánovi Suchom sme sa dozvedeli, že patrí medzi najvyťaženejších na Horehroní. Trio najlepších rozhodcov dekoroval ich kolega, jeden z našich popredných rozhodcov Igor Šramka, rodák z Hornej Lehoty.

(šil)

Foto - Michal Vall

kubina01

Jozef Kubina (vpravo) s predsedom disciplinárnej komisie J. Klimentom. Vľavo Juraj Demeter.

nemec

Sásovský kormidelník Jozef Nemec priviedol svoje mužstvo na prvé miesto v I. triede. Na futbalovej slávnosti prevzal ocenenie za Ladislava Vajdu.

obfz02

Maroš Vrbovský medzi najlepšími figuroval už v roku 1998, osobne však prišiel až na piaty ročník vyhlásenia jedenástky ObFZ.

rozhod

Sólo pre rozhodcov. Zprava Ján Suchý, Peter Dírer a Ján Kadlec starší, ktorému blahoželá Igor Šramka.

stugner

Pohľad na trio zo zadných radov. Miroslav Štugner blahoželá Radovanovi Spišiakovi a brankárovi Martinovi Iliašovi.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 36 619
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 35 367
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 11 860
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 497
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 980
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 363
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 029
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 640
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 561
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 6 306

Hlavné správy z SME | MY Banská Bystrica - aktuálne správy

Dôvodom sú nezhody okolo koncepcie udržateľného mestského rozvoja (UMR).

9 h

Návrh všeobecne záväzného nariadenia počíta s tým, že herne nebudú môcť byť umiestnené do 500 metrov od škôl, či zariadení sociálnych služieb.

10 h

Chcú tak získať viac miesta pre zákazníkov.

17 h

Na zásah vyslali profesionálnych hasičov aj niekoľko tímov dobrovoľných hasičov z okolia.

17 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

V druhom kole malo pozitívne testy 1,02 percenta testovaných. Na Borovej ulici však číslo vyskočilo na 6,45 percenta.

16 h

Prednostka neodpísala, rezort vnútra poslal len všeobecné stanovisko.

8 h

Záchranári odkazujú, nie každý s Covidom patrí do nemocnice.

22 h

Hudečková je hlavnou odborníčkou na epidemiológiu ministerstva zdravotníctva.

21. jan

Už ste čítali?