Druhé najlepšie tradičné jedlo pripravené z hovädzieho mäsa, trhancov, zemiakov a koreňovej zeleniny pripravila brusnianska Jednota dôchodcov. Za nimi skončilo družstvo Húskovcov z ulice Oremlaz.
Na 6. ročníku súťaže si zmeralo sily vo varení spomínanej špeciality 26 štvorčlenných družstiev. Areál pri ihrisku v kúpeľoch sa zmenil na veľkú vývarovňu. Vôňa jedla a kuchárske umenie súťažiacich tam prilákali takmer tri tisícky divákov z rôznych kútov Slovenska. „Každé zo súťažných družstiev dostalo od Obecného úradu v Brusne po 500 korún na nákup surovín. Príprava trvá podľa receptu starých gazdiniek najmenej tri hodiny. Každý z kuchárov a kuchárok má však vlastný recept a spôsob prípravy, ktorý nikomu neprezradí,“ uviedla starostka Brusna Viera Krakovská. Jedlo, ktoré údajne vedia chutnejšie pripraviť muži ako ženy, sa varí v špeciálne skonštruovanej nádobe, takzvanej „mašine“. Vymysleli ju údajne tí Brusňania, ktorí z Horehronia pre odberateľov a na trhy dopravovali na vozoch čipky. Aby sa cestou nezdržiavali, naložili do „mašiny“ mäso a ostatné suroviny a čipkárskô varili počas jazdy.