Nedeľa, 24. január, 2021 | Meniny má TimotejKrížovkyKrížovky

Vezmi si ma, zjedz ma celú

Ide o bezobalovú prevádzku, keďže „obal“, v ktorom polievku dostanete, ihneď aj zjete.

Manželia Humeníkovci s dcérkou vo svojej prevádzke.Manželia Humeníkovci s dcérkou vo svojej prevádzke. (Zdroj: archív I.H. )

BANSKÁ BYSTRICA. Nové a útulné bistro Soupculture na Kapitulskej ulici v Banskej Bystrici ponúka zdravé a hlavne rýchle občerstvenie vo forme polievok, ktoré si môžete zobrať so sebou vďaka jedlým kornútkom. Bistro je tu pre všetkých, ktorí sa chcú stravovať zdravo a relatívne rýchlo.
Koncept vznikol na Ukrajine, momentálne však podobné franšízové prevádzky môžeme nájsť po celej Európe. Slovensko sa môže pochváliť už dvoma. Jednou v Košiciach a druhou, otvorenou začiatkom mája, už aj v Banskej Bystrici.

Skryť Vypnúť reklamu


Spojenie tradičného s netradičným


Polievka v netradičnom obale oslovila aj manželov Humeníkových, ktorým sa táto myšlienka neskutočne zapáčila. „Pri prvom kontakte s týmto konceptom sme boli nadšení. Obaja sa totižto snažíme stravovať a celkovo žiť zdravo. A toto spojenie tradičného s netradičným nás doslova dostalo na kolená. Slovensko je polievková kultúra, obaja sme vyrástli na polievkach, naše deti sú tiež polievkové. Je to proste v nás. Ale skúste si dať polievku vonku na lavičke, v parku, v meste, na bicykli, na ihrisku, pri knihe, v práci za počítačom. Doteraz sa to nedalo. Ale už áno, už sme tu. Teraz si ju môžete vychutnať kdekoľvek. Dokonca aj pod dáždnikom,“ hovoria manželia.

„Krémové polievky pripravujeme denne z čerstvých ingrediencií a miestnych sezónnych surovín. Denne máme v ponuke 4 druhy polievok, takže si vyberie skutočne každý. Čerstvý chlebový kornútok s prídavkom korenín a semienok je pečený tiež priamo na mieste, pred očami zákazníkov. Neobsahuje droždie ani vajcia. Zákazníci si tiež môžu vybrať z niekoľkých druhov. Takto „načapovaná“ polievka do kornútka je ideálnym a výživným obedom či večerou, ktorá vás nabije potrebnou dávkou vitamínov.
A hlavne vás zasýti, takže mnohým ľuďom takýto obed, rýchly a hlavne zdravý, stačí,“ dodáva Ivana Humeníková.

Skryť Vypnúť reklamu

Bez obalu a bez odpadu

„Nie sme klasický street food, kde dostanete jedlo do plastovej nádobky so sebou. Sme úplne bezobaloví, keďže „obal“, v ktorom polievku dostanete, ihneď aj zjete. A tak isto sme takmer bez odpadu. Jediné, čo vám zostane, je papierový ,sáčok´, v ktorom dostanete kornútok,“ dodala.
Všetky polievky, ktoré nájdete v ponuke, sú vhodné aj pre celiatikov, až na spomínaný kornútok. Sú bez pridaných farbív a konzervantov, nie sú zahusťované múkou. „V súčasnosti pripravujeme podmienky aj na prípravu bezlepkových kornútkov, ktoré budú v ponuke čoskoro. Celiatici si zatiaľ polievku odnesú v inom ekologickom balení spolu s drevenou lyžičkou. Nezabúdame, samozrejme, ani na vegetariánov či vegánov. Polievky neobsahujú mäso, vajcia, 80 % polievok neobsahuje mlieko, maslo ani smotanu,“doplnila Ivana Humeníková.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  9. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 40 370
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 38 436
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 11 538
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 211
  5. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 144
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 9 096
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 393
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 157
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 960
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 857
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Banská Bystrica - aktuálne správy

Registračný formulár je otvorený aj počas celého dnešného dňa.

2 h

Skríningové testovanie bude v Banskej Bystrici pokračovať zajtra.

14 h
Antigénové testovanie na koronavírus.

Niektoré obce nášho regiónu testujú na nezvyčajných miestach. Napríklad v horehronskej obci Beňuš sa testuje v dome smútku.

16 h
Testovanie v základnej škole na Radvanskej.

Mesto zverejnilo prvé priebežné čísla zo skríningového testovania.

20 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Polícia prenasledovala auto z Oravy až na Liptov. Komjatnou už vodič neprešiel.

20 h

Pozitivita je zatiaľ nízka.

15 h

Situácia v Žiline je po otvorení odberových miest pokojná.

21 h

Na Kysuciach pokračuje celoplošné testovanie.

14 h

Už ste čítali?