Sobota, 11. júl, 2020 | Meniny má MilotaKrížovkyKrížovky

Vezmi si ma, zjedz ma celú

Ide o bezobalovú prevádzku, keďže „obal“, v ktorom polievku dostanete, ihneď aj zjete.

Manželia Humeníkovci s dcérkou vo svojej prevádzke.Manželia Humeníkovci s dcérkou vo svojej prevádzke. (Zdroj: archív I.H. )

BANSKÁ BYSTRICA. Nové a útulné bistro Soupculture na Kapitulskej ulici v Banskej Bystrici ponúka zdravé a hlavne rýchle občerstvenie vo forme polievok, ktoré si môžete zobrať so sebou vďaka jedlým kornútkom. Bistro je tu pre všetkých, ktorí sa chcú stravovať zdravo a relatívne rýchlo.
Koncept vznikol na Ukrajine, momentálne však podobné franšízové prevádzky môžeme nájsť po celej Európe. Slovensko sa môže pochváliť už dvoma. Jednou v Košiciach a druhou, otvorenou začiatkom mája, už aj v Banskej Bystrici.

Skryť Vypnúť reklamu


Spojenie tradičného s netradičným


Polievka v netradičnom obale oslovila aj manželov Humeníkových, ktorým sa táto myšlienka neskutočne zapáčila. „Pri prvom kontakte s týmto konceptom sme boli nadšení. Obaja sa totižto snažíme stravovať a celkovo žiť zdravo. A toto spojenie tradičného s netradičným nás doslova dostalo na kolená. Slovensko je polievková kultúra, obaja sme vyrástli na polievkach, naše deti sú tiež polievkové. Je to proste v nás. Ale skúste si dať polievku vonku na lavičke, v parku, v meste, na bicykli, na ihrisku, pri knihe, v práci za počítačom. Doteraz sa to nedalo. Ale už áno, už sme tu. Teraz si ju môžete vychutnať kdekoľvek. Dokonca aj pod dáždnikom,“ hovoria manželia.

„Krémové polievky pripravujeme denne z čerstvých ingrediencií a miestnych sezónnych surovín. Denne máme v ponuke 4 druhy polievok, takže si vyberie skutočne každý. Čerstvý chlebový kornútok s prídavkom korenín a semienok je pečený tiež priamo na mieste, pred očami zákazníkov. Neobsahuje droždie ani vajcia. Zákazníci si tiež môžu vybrať z niekoľkých druhov. Takto „načapovaná“ polievka do kornútka je ideálnym a výživným obedom či večerou, ktorá vás nabije potrebnou dávkou vitamínov.
A hlavne vás zasýti, takže mnohým ľuďom takýto obed, rýchly a hlavne zdravý, stačí,“ dodáva Ivana Humeníková.

Skryť Vypnúť reklamu

Bez obalu a bez odpadu

„Nie sme klasický street food, kde dostanete jedlo do plastovej nádobky so sebou. Sme úplne bezobaloví, keďže „obal“, v ktorom polievku dostanete, ihneď aj zjete. A tak isto sme takmer bez odpadu. Jediné, čo vám zostane, je papierový ,sáčok´, v ktorom dostanete kornútok,“ dodala.
Všetky polievky, ktoré nájdete v ponuke, sú vhodné aj pre celiatikov, až na spomínaný kornútok. Sú bez pridaných farbív a konzervantov, nie sú zahusťované múkou. „V súčasnosti pripravujeme podmienky aj na prípravu bezlepkových kornútkov, ktoré budú v ponuke čoskoro. Celiatici si zatiaľ polievku odnesú v inom ekologickom balení spolu s drevenou lyžičkou. Nezabúdame, samozrejme, ani na vegetariánov či vegánov. Polievky neobsahujú mäso, vajcia, 80 % polievok neobsahuje mlieko, maslo ani smotanu,“doplnila Ivana Humeníková.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Turistický sprievodca: Cestujeme na obľúbenú Malorku
  2. Slovenskí študenti rozumejú financiám čoraz lepšie
  3. Neriskujte zahraničie. Spoznajte neobjavené krásy Slovenska
  4. Samsung „zdivočel“. Za nákup ponúka späť až 2 tisícky
  5. Krížovkársky magazín Lišiak opäť v denníku SME
  6. Ázii dali košom. Tieto bicykle sa celé vyrábajú na Slovensku
  7. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac
  8. Lokálne nákupy vo VIVO! Markete
  9. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark?
  10. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách
  1. Viete, ako vzniká kvalitná šálka espressa?
  2. Turistický sprievodca: Cestujeme na obľúbenú Malorku
  3. Slovenskí študenti rozumejú financiám čoraz lepšie
  4. Rozdávajú sa dotácie na tepelné čerpadlá. Využite to, kým sa dá
  5. Neriskujte zahraničie. Spoznajte neobjavené krásy Slovenska
  6. Keď sa inšpiráciou stane samotné víno
  7. Nezávislý test autokamer TESTADO dal vysoké hodnocení 9.1! Komu?
  8. O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku
  9. Samsung „zdivočel“. Za nákup ponúka späť až 2 tisícky
  10. Krížovkársky magazín Lišiak opäť v denníku SME
  1. Ázii dali košom. Tieto bicykle sa celé vyrábajú na Slovensku 45 737
  2. Za päť rokov chce mať päť reštaurácií 14 986
  3. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 14 561
  4. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách 13 693
  5. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark? 13 422
  6. Neriskujte zahraničie. Spoznajte neobjavené krásy Slovenska 11 805
  7. 15 miest v Grécku, na ktoré sú domáci najpyšnejší 11 795
  8. Ťažšie sa vám dýcha? Možno máte vlhký dom 11 405
  9. Magazín denníka SME: Leto v Čechách a na Morave 10 217
  10. Leto na Slovensku: Mimoriadny 48-stranový magazín týždenníkov MY 9 948
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Banská Bystrica - aktuálne správy

Muž z Valaskej má poriadny problém: Jazdil bez dokladov a pod vplyvom drog

Obvinili ho z marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Stredoslovenské múzeum pripravuje modernizáciu stálej expozície za viac ako 350-tisíc eur

Rekonštrukciou fasády Thurzovho domu na Námestí SNP v Banskej Bystrici sa zámery vedenia Stredoslovenského múzea nekončia.

K unikátom Thurzovho domu patrí Zelená sieň

K peľu tráv pribúda v ovzduší jeden z najsilnejších alergénov leta – peľ paliny

V uplynulých dňoch dominoval v ovzduší na celom území Slovenska peľ slabšie alergizujúcej pŕhľavy spolu so silne alergizujúcim peľom tráv z čeľade lipnicovitých.

Život alergika je veľmi obmedzujúci.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Kamionistovi z Trenčína, ktorý chcel prejsť cez cyklomost, hrozí 10 rokov väzenia

Vyšetrovateľ polície obvinil 30-ročného Martina K. zo všeobecného ohrozenia. Hrozí mu trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Nezvestného Mareka Michalíka z Kostolca vypátrali

Polícia odvolala pátranie po nezvestnom 35-ročnom Marekovi Michalíkovi s trvalým pobytom v Kostolci v okrese Považská Bystrica.

Už ste čítali?