Nedeľa, 16. máj, 2021 | Meniny má SvetozárKrížovkyKrížovky

Jesenná dávka vitamínov v teplej a voňavej polievke

Keď je pre vás práca záľubou a neberiete to ako povinnosť, je to prvý kľúč k úspechu

(Zdroj: archív)

BANSKÁ BYSTRICA. S takýmto postojom od mája tohto roka funguje už pomerne známa bystrická polievkáreň Soupculture, ktorú nájdete na Kapitulskej ulici a kde vám „načapujú“ polievku do jedlého kornútka.

Ako to v polievkárni funguje počas týchto dní sme sa opýtali majiteľky predajne Ivany Humeníkovej.


Podarilo sa vám otvoriť v čase korona krízy. Ako to zvládate teraz?
Plánovali sme otvoriť v marci tohto roka, no otvorenie sme museli kvôli korone preložiť na máj. Začali sme predávať cez výdajné okienko, pretože vstup do prevádzky nebol povolený.

Skryť Vypnúť reklamu

Situácia sa zopakovala príchodom druhej vlny opatrení a my opäť predávame cez výdajné okienko. V najhorších momentoch, keď bolo mesto prázdne, sme skrátili otváraciu dobu, avšak od pondelka 16.11. fungujeme v klasickom režime od 11.00 do 19.00 hodiny. Keďže máme jedinečný produkt rýchleho a hlavne zdravého stravovania, pri ktorom nepotrebujete žiadny príbor, obal a dokonca ani nemusíte sedieť za stolom, je to ideálne riešenie v čase korona krízy. Iba vďaka zákazníkom, ktorí nám fandia, sme tento nepríjemný čas dokázali a stále dokážeme ustáť, za čo im ďakujeme.


Aké polievky majú vaši zákazníci najradšej?
Je to veľmi rôznorodé. Medzi najobľúbenejšie patria šošovicová, bryndzová, všetky druhy hokkaidových polievok, ale dokonca aj také netradičné ako ananásová s kari či harira. V súčasnosti obmieňame viac ako 40 druhov polievok. Na svoje si prichádzajú aj milovníci našich raw guličiek.

Skryť Vypnúť reklamu


Pripravujete aj nejaké novinky?
Snažíme sa vyjsť zákazníkom čo najviac v ústrety. Od stredy 18.11. spúšťame donáškovú službu cez Bistro.sk. Doteraz mohli zákazníci ochutnať tri druhy kornútkov, celozrnný, kurkumový a spirulinový.
Aby sme im dopriali niečo špeciálne a nové, každý týždeň pripravujeme novú príchuť kornútka. Už mali možnosť ochutnať cibuľový či olivový. Keďže vianočné trhy nebudú, chystáme sa spríjemniť ľuďom vianočnú atmosféru u nás, vianočným punčom či inou maškrtou.


Sú aj recepty s polievkami špeciálne?
Každý jeden recept je špeciálny. Všetky polievky sú husté krémové a robíme ich z rôznej sezónnej zeleniny a strukovín. Nezahusťujeme ich múkou, nepridávame žiadne dochucovadlá, nepoužívame ani žiadne spracované a konzervované suroviny, mäso ani vajcia. Všetko je vždy čerstvé a preto sú naše polievky tak obľúbené a chutné.
V našej ponuke sa najčastejšie vyskytujú vegánske polievky. Polievka musí byť hlavne voňavá a teplá. Veď čo môže byť lepšie v tomto sychravom jesennom počasí v čase pandémie, ako dopriať si takúto zdravú vitamínovú bombu.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  2. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  3. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  4. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  5. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  6. Vyberte sa s nami na vandrovku, navštívime Spišský hrad a Levoču
  7. Prečo Slováci nemajú rezervy?
  8. Chcete, aby mali školáci Čerstvé hlavičky? Hlasujte
  9. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania
  10. Vyhrajú elektromobily, autá na vodík alebo hybridy?
  1. Ľudia vymieňajú autá za elektrobicykle. Záujem v Trenčíne rastie
  2. Opäť štartuje projekt Futbal v meste
  3. Videli ste, čo sa stane s vašim SUV po 100.000 kilometroch?
  4. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  5. Atos stavia v Bulharsku nový špičkový superpočítač EuroHPC
  6. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  7. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  8. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  9. Budějovický Budvar je posledný český národný podnik
  10. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  1. Portfólio manažér: Čaká nás dobré obdobie pre ekonomiku 16 479
  2. Hokejové hviezdy v biznise nezažiarili. Až na jednu výnimku 12 653
  3. Vyhrajú elektromobily, autá na vodík alebo hybridy? 10 278
  4. Boj Grékov za slobodu prebudil solidaritu v celej Európe 8 364
  5. Praktické rady, ako zmierniť prejavy alergií. Kľúčom je interiér 7 714
  6. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania 7 135
  7. Pätnásť gréckych ostrovov, kde strávite skvelú letnú dovolenku 6 783
  8. Túžite bývať vo svojom za pár mesiacov? Realita s Variant-Haus® 6 357
  9. Nákupy, ktoré rozbúchajú srdce v nákupnom centre Novum Prešov 6 198
  10. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel 5 487
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Banská Bystrica - aktuálne správy

Brezno otvorilo brány športovísk.

Mesto Brezno vďaka zlepšujúcej sa epidemiologickej situácii otvorilo brány športovísk, ktorých obsadenosť má sprehľadniť rezervačný systém.

12 h
Ilustračné foto.

Banská Bystrica sa so svojím projektom dostala do druhého kola. Pokračuje na ceste k zisku titulu Mesto kultúry 2022.

14 h
Ilustračné foto.

Spoločnosť Elektro Recycling v Slovenskej Ľupči sa zaoberá recykláciou a materiálovým zhodnocovaním všetkých druhov odpadov pochádzajúcich z elektrozariadení.

15 h
Koncom apríla začal Dobrovoľný hasičský zbor mesta Brezno s opätovnou dezinfekciou verejného priestranstva.

Na dotykové plochy frekventovaných verejných miest pravidelne aplikujú ekologický roztok, ktorý ničí choroboplodné zárodky.

16 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Záchranárov na miesto nešťastia spustil vrtuľník lanovou technikou.

9 h

Do známej celoslovenskej súťaže sa zapojilo rekordných 29 obcí zo siedmich krajov.

16 h

Pri udalosti sa nikto nezranil.

22 h

Miloš Jeseňák, primár oddelenia klinickej imunológie a alergológie Univerzitnej nemocnice Martin, tvrdí, že očkovanie je jediná cesta k zlepšeniu situácie. Bez neho môžeme rátať s ďalšou vlnou.

13. máj

Už ste čítali?