Nedeľa, 29. november, 2020 | Meniny má VratkoKrížovkyKrížovky

Jesenná dávka vitamínov v teplej a voňavej polievke

Keď je pre vás práca záľubou a neberiete to ako povinnosť, je to prvý kľúč k úspechu

(Zdroj: archív)

BANSKÁ BYSTRICA. S takýmto postojom od mája tohto roka funguje už pomerne známa bystrická polievkáreň Soupculture, ktorú nájdete na Kapitulskej ulici a kde vám „načapujú“ polievku do jedlého kornútka.

Ako to v polievkárni funguje počas týchto dní sme sa opýtali majiteľky predajne Ivany Humeníkovej.


Podarilo sa vám otvoriť v čase korona krízy. Ako to zvládate teraz?
Plánovali sme otvoriť v marci tohto roka, no otvorenie sme museli kvôli korone preložiť na máj. Začali sme predávať cez výdajné okienko, pretože vstup do prevádzky nebol povolený.

Skryť Vypnúť reklamu

Situácia sa zopakovala príchodom druhej vlny opatrení a my opäť predávame cez výdajné okienko. V najhorších momentoch, keď bolo mesto prázdne, sme skrátili otváraciu dobu, avšak od pondelka 16.11. fungujeme v klasickom režime od 11.00 do 19.00 hodiny. Keďže máme jedinečný produkt rýchleho a hlavne zdravého stravovania, pri ktorom nepotrebujete žiadny príbor, obal a dokonca ani nemusíte sedieť za stolom, je to ideálne riešenie v čase korona krízy. Iba vďaka zákazníkom, ktorí nám fandia, sme tento nepríjemný čas dokázali a stále dokážeme ustáť, za čo im ďakujeme.


Aké polievky majú vaši zákazníci najradšej?
Je to veľmi rôznorodé. Medzi najobľúbenejšie patria šošovicová, bryndzová, všetky druhy hokkaidových polievok, ale dokonca aj také netradičné ako ananásová s kari či harira. V súčasnosti obmieňame viac ako 40 druhov polievok. Na svoje si prichádzajú aj milovníci našich raw guličiek.

Skryť Vypnúť reklamu


Pripravujete aj nejaké novinky?
Snažíme sa vyjsť zákazníkom čo najviac v ústrety. Od stredy 18.11. spúšťame donáškovú službu cez Bistro.sk. Doteraz mohli zákazníci ochutnať tri druhy kornútkov, celozrnný, kurkumový a spirulinový.
Aby sme im dopriali niečo špeciálne a nové, každý týždeň pripravujeme novú príchuť kornútka. Už mali možnosť ochutnať cibuľový či olivový. Keďže vianočné trhy nebudú, chystáme sa spríjemniť ľuďom vianočnú atmosféru u nás, vianočným punčom či inou maškrtou.


Sú aj recepty s polievkami špeciálne?
Každý jeden recept je špeciálny. Všetky polievky sú husté krémové a robíme ich z rôznej sezónnej zeleniny a strukovín. Nezahusťujeme ich múkou, nepridávame žiadne dochucovadlá, nepoužívame ani žiadne spracované a konzervované suroviny, mäso ani vajcia. Všetko je vždy čerstvé a preto sú naše polievky tak obľúbené a chutné.
V našej ponuke sa najčastejšie vyskytujú vegánske polievky. Polievka musí byť hlavne voňavá a teplá. Veď čo môže byť lepšie v tomto sychravom jesennom počasí v čase pandémie, ako dopriať si takúto zdravú vitamínovú bombu.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Bývanie v meste predlžuje život
  2. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  3. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  6. Aká je chémia vôní
  7. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  1. Darček? Špičková autonavigácie Mio Spirit 8670 Full EÚ Lifetime!
  2. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  3. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  4. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  5. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  8. Aká je chémia vôní
  9. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  10. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 31 103
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 16 276
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 15 550
  4. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 9 823
  5. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 9 273
  6. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 899
  7. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 8 823
  8. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 467
  9. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 206
  10. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 985
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Banská Bystrica - aktuálne správy

Národná diaľničná spoločnosť pripravila opravu mosta na R1 v Banskej Bystrici

Most na rýchlostnej ceste R1, ktorý je súčasťou mestskej estakády v Banskej Bystrici, prejde veľkou opravou.

Ilustračné foto.

Železiari na východe neuspeli, o všetkom rozhodol jeden gól

Futbalisti Podbrezovej vo svojom druhom tohtotýždňovom vystúpení vyšli strelecky naprázdno.

Enzo Mauro Arevalo Acosta

Do dolín na Horehroní nainštalovali prvé cyklorampy

Nové závory zabraňujú neoprávnenému vjazdu vozidiel, ale ich konštrukčné riešenie zároveň umožňuje plynulý prejazd cyklistom.

Mičovský odvolal šéfa Lesov SR Mateja Vigodu

Vigoda bol za nového riaditeľa štátnych lesov menovaný v júni tohto roka.

Matej Vigoda, už bývalý generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy SR.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

AKTUALIZOVANÉ o 20.14 - doplnené o vyjadrenie Arriva Nitra

Nitra vybrala nového dopravcu, Arriva v súťaži neuspela

Dvaja neúspešní účastníci súťaže môžu podať námietky.

Maľbu na trnavskom paneláku za tisíce eur autor prerobí, ľuďom sa nepáči

Mala vyžarovať pozitívnu energiu, ľudia zo sídliska ju však prijali veľmi rozpačito.

Zlatomoravský vajda zomrel. Ešte bude mela, hovoria miestni

Podľa ľudí blízkych komunite ešte nie je isté, kto ho nahradí.

Nad Pribylinou zhorela drevenica

Drevenica zhorela do tla.

Už ste čítali?