„Robíme alkohol aj z mandarínok a kiwi,“ hovorí Ľudmila Fodorová z pálenice v Riečke. „Pália z nich hlavne ovocinári. Záhradkári naopak urobia z ríbezlí najskôr víno a potom jeho zvyšky vypália.“
Najviac sa podľa Ľudmily Fodorovej robí domáca z jabĺk a sliviek. „Najlepšia slivovica je zo špaňodolinských sliviek. Majú veľa cukru. Je to tým, že dozrievajú neskôr.“ Najvýraznejšiu chuť, ktorá preráža všetky druhy ovocia majú maliny. „Stačí, keď dáte trošku malín do hociktorého kvasu a máte z toho malinovicu.“
Ovocná pálenka sa páli od septembra do apríla. „V polovici septembra sa začína s hruškami.“ Podľa Ľudmily Fodorovej v poslednom čase výrazne klesol počet tých, ktorí pália pálenku načierno. „Je to spôsobené väčšou kontrolou colných úradov.“ V súčasnosti vyjde liter 50 -percentnej pálenky na 92,50 korún.