„Sily v pečení harule si zmeralo deväť trojčlenných tímov z rôznych kútov Slovenska. Podmienkou však bolo, že šéfovať im musel Medzibroďan alebo niekto, kto má s touto obcou niečo spoločné. Najlepšiu haruľu upiekol Haruľa tím zložený z dvoch domácich a Ľubietovčanky. Najkratšie to trvalo vlaňajšiemu víťazovi v pečení Háčik tímu. Traja muži z Medzibrodu a B. Bystrice vytvorili časom 2 minúty 57 sekúnd nový svetový rekord, čím prekonali svoj rekord z vlaňajška,“ povedal Tomáš Pohorelec, prezident miestnej organizácie Chlapci z Medzibrodu, ktorá šou pripravila s obecným úradom. Dobrá haruľa, ktorá preslávila Medzibrod, musí byť tenká, chrumkavá a neobyčajne chutná. Nesmie sa piecť na smaltovanom, ale na „čiernom“ plechu. Haruľu pečú zo zemiakov, múky a vajec. Do cesta pridávajú cibulu, cesnak, masť, slaninu, majoránku, soľ, papriku a korenie. Neodmysliteľnou ingredienciou je voňavá metka, nie je to však mäta pieporná. Takmer tri stovky návštevníkov neodradilo ani sychravé počasie.