Do súťaže sa tento rok zapojilo až osem družstiev (súťažiaci mohli byť aj z iných obcí, základom bolo, aby aspoň jeden z družstva bol domáci). Porota merala nielen to, za aký čas súťažiaci haruľu pripravia a upečú, ale aj to, kto upečie najlepšiu haruľu. Súťažilo sa dokonca v tom, komu sa podarí vykrojiť najdlhšiu šupku zo zemiaka. Rekord vo vykrojení najdlhšej šupky napokon zlomila Marta Sokolová. Podarilo sa jej zo zemiaka vykrojiť uzučkú maxišupku dlhú meter aj štyri centimetre. Prvé miesto v tohtoročnej haruľovej show naostatok udelili družstvu Tri Karkulky bez vlka, v zostave Soňa Hrašková, Barbora Havranová a Janka Salonová. Trom Karkulkám sa ušla i cena za najlepšiu show pri príprave harule. Keď sme sa opýtali na recept, dozvedeli sme sa len toľko, že pravá medzibrodská haruľa musí byť bez múky a vajec a musí byť upečená na plechu. Typickú chuť jej dodáva rastlinka, ktorú domáci nazývajú „mätka“.
Autor: vrb