Gastrovianoce 2006 sa „ topili“ v marcipáne, elegancii a v čokoláde
Hotelová akadémia Brezno si za roky svojej existencie vybudovala zaslúžený rešpekt vďaka kvalite výučby, odbornej úrovni absolventov, no v neposlednom rade aj množstvu aktivít, ktorými obohacuje život v meste a v regióne. Tohtoročné Gastrovianoce sa podarilo ozvláštniť predovšetkým výberom miesta konania. V obnovenej veľkej sále hotela Ďumbier mohli totiž vyniknúť nielen cukrárske diela študentov, ale aj niekoľko slávnostne prestretých vianočných a novoročných tabúľ, reprezentujúcich špičkovú úroveň stolovania.
„Zo začiatku išlo len o výstavy. Neskôr sme ich už obohacovali súťažnými modelmi, ktoré hodnotili pedagógovia aj žiaci. Tentoraz dala škola možnosť zahlasovať aj verejnosti prostredníctvom anketových lístkov“ - povedala riaditeľka školy Eva Dočekalová.
Autormi vystavovaných prác boli prváci, druháci a tretiaci, ktorých sa to priamo týkalo z hľadiska výučby, šancu prezentovať sa mohli však využiť aj dva najvyššie ročníky.
Reakcie návštevníkov boli jednoznačne pozitívne, produkty inšpirujúce Niektoré dámy sa snažili odkresliť podobu vystavovaných cukroviniek, iné boli ochotné zaplatiť za recept.