V jednom z mála stredísk, kde sú dobré podmienky na lyžovanie, si mohli popri lyžovaní pochutnať aj na klobáskach, tlačenke a iných špecialitách z pravej horehronskej zabíjačky. A to nielen pochutnať, ale aj sledovať ich prípravu priamo na svahu. Šéfkuchár pripravoval nielen zabíjačkové špeciality, ale záujemcom prezradil aj ich recepty. „Na odbyt išli klobásky a jaterničky, ale i tlačenka, huspenina či kapustnica, ktoré sme pripravili vopred,“ povedala Ľuba Sorkovská zo spoločnosti Tále, ktorá pravú horehronskú zabíjačku zorganizovala. Spojením lyžovačky s dobrým jedlom sa rozhodli spestriť aktívny oddych rekreantov, ktorým už nestačia iba upravené zjazdovky a kvalitný servis. Vyznavačov bieleho športu a gurmánov čakajú na Táľoch počas zimnej sezóny ešte čokoládové a punčové pochúťky, šišky so snehom a ďalšie sladké pokušenia. Gastronomické špeciality budú chystať priamo pred návštevníkmi na snehu. Ich súčasťou budú aj rôzne zábavné súťaže. V nízkotatranskom stredisku na Táľoch sú momentálne dobré podmienky na lyžovanie a na zjazdovkách je vyše 20 centimetrov snehu.Turistom sú okrem iného k dispozícii aj požičovňa a servis lyží a lyžiarska škola, obchod so športovým tovarom, zmenáreň či udržiavané bezplatné parkovisko.