Vraj doma ani veľmi nie. Tam jej ani neprídu na um. Ale v práci, to je čosi iné. Ponuka v jej predajni je až príliš lákavá. Pre našich čitateľov vybrala recept na jeden zo zákuskov, ktoré sú medzi jej zákazníkmi najžiadanejšie - na medový krémeš. Ochutnali sme a pochopili sme, prečo.
Medový krémeš
Cesto: 30 dkg hladkej múky
10 dkg práškového cukru
5 dkg palmarínu
1 lyžica medu
2 vajíčka
1 lyžička sódy bikarbóny
Postup: Všetky prísady spolu vymiesime a upečieme 2 pláty, medzi ktoré pôjde plnka.
Pečieme na vymastenom plechu pri teplote 200 °C, kým nie sú ružové.
Plnka:
1 palmarín
15 dkg práškového cukru
1 liter mlieka
2 zlaté klasy
2 lyžice hladkej múky
3 žĺtky
1 vanilkový cukor
Postup: Z mlieka, zlatých klasov, hladkej múky, žĺtka, vanilky uvaríme za stáleho miešania puding. Palmarín a práškový cukor vymiešame a pridáme vychladený puding.
Plnku natrieme na upečené a vychladené medové plásty. Na plnku dáme 2 vyšľahané práškové šľahačky a priložíme druhým plátom. Vrchný plát koláča môžeme poliať čokoládovou polevou alebo poprášiť práškovým cukrom. Necháme postáť, aby pláty zmäkli od plnky a môžeme pokrájať na úhľadné rezy.
Prajeme dobrú chuť!