Namiesto paradajkového základu, ktorý pozná každý konzument tohto populárneho talianskeho jedla, predstavuje veľmi chutnú a nevšednú alternatívu.
Najskôr trochu o pizza-ceste: každá seriózna pizzeria, ktorá pizzu neprodukuje len ako doplnok svojho sortimentu, ale ako svoj hlavný produkt, si svoj recept na cesto stráži a pýši sa ním. Zveľaďuje ho a recept neprezradí. Copaline pizzeria pečie výlučne pravé talianske pizze, t.j. cesto tenké (tzv. posúchové), na rozdiel pizzerií, ktoré skĺzli k cestám hrubým, koláčovým, dokonca chlebovým. Okrem toho musí byť pizza dôkladne prepečená, s tmavými okrajmi, chrumkavá, s rustikálnym vzhľadom (pozri foto), na ktorom pekár Jaroslav Bártl vyberá z pece Bielu pizzu.
Poďme teda k receptu: Veľmi jednoducho si pripravíte smotanovo syrovú omáčku, ktorú použijete namiesto paradajkovej na surové cesto, a to roztopením kvalitného syrokrému na panvici so sladkou smotanou a vegetou podľa chuti. Doporučujeme pridať trochu strúhaného parmezánu. Touto omáčkou potrite surové pizza cesto, naukladajte nakrájanú šunku a na plátky pokrájané čerstvé (nie sterilizované) šampiňóny, dôkladne upečte a okraje potrite olivovým olejom.
Dobrú chuť vám praje kolektív Pizzerie COPALINE!