Sobota, 23. január, 2021 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

Varíme s Copaline

Banskobystrická Pizzeria COPALINE vám ponúka netradičnú pizzu pod názvom „Biela pizza“.

Namiesto paradajkového základu, ktorý pozná každý konzument tohto populárneho talianskeho jedla, predstavuje veľmi chutnú a nevšednú alternatívu.
Najskôr trochu o pizza-ceste: každá seriózna pizzeria, ktorá pizzu neprodukuje len ako doplnok svojho sortimentu, ale ako svoj hlavný produkt, si svoj recept na cesto stráži a pýši sa ním. Zveľaďuje ho a recept neprezradí. Copaline pizzeria pečie výlučne pravé talianske pizze, t.j. cesto tenké (tzv. posúchové), na rozdiel pizzerií, ktoré skĺzli k cestám hrubým, koláčovým, dokonca chlebovým. Okrem toho musí byť pizza dôkladne prepečená, s tmavými okrajmi, chrumkavá, s rustikálnym vzhľadom (pozri foto), na ktorom pekár Jaroslav Bártl vyberá z pece Bielu pizzu.

Skryť Vypnúť reklamu

Poďme teda k receptu: Veľmi jednoducho si pripravíte smotanovo syrovú omáčku, ktorú použijete namiesto paradajkovej na surové cesto, a to roztopením kvalitného syrokrému na panvici so sladkou smotanou a vegetou podľa chuti. Doporučujeme pridať trochu strúhaného parmezánu. Touto omáčkou potrite surové pizza cesto, naukladajte nakrájanú šunku a na plátky pokrájané čerstvé (nie sterilizované) šampiňóny, dôkladne upečte a okraje potrite olivovým olejom.
Dobrú chuť vám praje kolektív Pizzerie COPALINE!

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 36 636
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 35 378
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 11 864
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 501
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 989
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 365
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 036
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 645
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 564
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 6 322
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Banská Bystrica - aktuálne správy

Dôvodom sú nezhody okolo koncepcie udržateľného mestského rozvoja (UMR).

9 h

Návrh všeobecne záväzného nariadenia počíta s tým, že herne nebudú môcť byť umiestnené do 500 metrov od škôl, či zariadení sociálnych služieb.

10 h

Chcú tak získať viac miesta pre zákazníkov.

17 h

Na zásah vyslali profesionálnych hasičov aj niekoľko tímov dobrovoľných hasičov z okolia.

18 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

V druhom kole malo pozitívne testy 1,02 percenta testovaných. Na Borovej ulici však číslo vyskočilo na 6,45 percenta.

17 h

Prednostka neodpísala, rezort vnútra poslal len všeobecné stanovisko.

8 h

Záchranári odkazujú, nie každý s Covidom patrí do nemocnice.

22 h

Hudečková je hlavnou odborníčkou na epidemiológiu ministerstva zdravotníctva.

21. jan

Už ste čítali?