Piatok, 27. november, 2020 | Meniny má MilanKrížovkyKrížovky

Dnes pripravíme Mexický sendvič

Viete, ako vzniklo slovo sendvič? Neustále zaneprázdnený a hladný anglický lord Sandwich v 19. storočí svoj hlad a nedostatok času vyriešil rafinovane: medzi dva plátky pečiva vkladal rôzne náplne (nátierka, zelenina, vajce, mäso, ryby, a pod.), a tak mal stále iné, rýchle a chutné jedlo. Dnes je slovo sendvič bežne používané takmer na celom svete.
V našej bagetérii COPALINE pripravujeme sendviče z francúzskych bagiet. Výroba našej bagety je náročná na postup a čas, pretože bežné pekárne vyrábajú pečivo s časom kysnutia okolo 40 minút, ale pravá francúzska bageta musí kysnúť pri nízkych teplotách a pomerne dlho, až 5-6 hodín. Tým sa dosiahne rovnomerná konzistencia striedky a vytvorenie chrumkavej kôry.
Základom sendvičov pripravovaných v bagetérii COPALINE je remoláda. Ide o nátierku pripravenú z kvalitnej, nízkotučnej majonézy, ktorú ochutíme špeciálnym octom, zvláštnym druhom horčice a zmesou byliniek. Do každého sendviča dávame aj porciu čerstvej zeleniny, aby aj tzv. fastfood mohol byť zdravým a chutným jedlom v súlade s trendom..
Veľmi jednoduchý návod na prípravu mexickej zmesi:
Na kocky pokrájané bravčové karé opražíme na oleji, pridáme sterilizovanú červenú fazuľku, paradajkový pretlak, trošku chilli omáčky, posekaných feferónov a štipku cukru. Vysmažíme tak, aby v zmesi nebolo veľa vody. Prekrojenú bagetu potrieme remoládou, urobíme lôžko z plátkov údeného syra a čerstvej zeleniny (stačí na plátky pokrájaná uhorka a paradajka), na ktoré vkusne naložíme porciu pripravenej mexickej zmesi, tak ako naša predavačka Silvia Kósová.
Dobrú chuť vám praje kolektív Bagetérie COPALINE!

Skryť Vypnúť reklamu

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  2. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  3. Bývanie v meste predlžuje život
  4. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  5. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  6. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  7. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  8. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  9. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  10. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  1. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  2. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  3. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  4. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  5. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  6. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  7. Bývanie v meste predlžuje život
  8. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  9. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  10. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 28 525
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 20 710
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 13 098
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 13 017
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 491
  6. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 212
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 100
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 824
  9. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí 7 460
  10. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 7 168
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Banská Bystrica - aktuálne správy

Auto narazilo do domu, zahynul v ňom spolujazdec

Vodičovi namerali viac ako dve promile.

Víťazné ponuky na MHD sú podľa strany Spolu pre mesto nevýhodné

Ponúknutá cena od dopravcov je podľa odborníka na dopravu Martina Pekára o 50 mil. vyššia ako pôvodne predpokladaná cena na 10 rokov.

Vianočný strom už dorazil z Pohronského Bukovca do Banskej Bystrice

Bude nám spríjemňovať adventné a vianočné chvíle až do obdobia Troch kráľov.

Meandre Hrona končia pod odpadom, ochranári chystajú prísnejšie kontroly

Cieľom je zamedziť čiernym skládkam v prírodnej rezervácii.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Tragická nehoda si vyžiadala jeden život

Pri nehode v meste Šaštín-Stráže jeden človek zomrel a traja sa zranili

Po požiari: Vôbec neviem, ale čo už, stalo sa

Zadné stavy domu zhoreli. Požiar likvidovalo päť profesionálnych a 21 dobrovoľných hasičov. Na boj s plameňmi použili zhruba 63-tisíc litrov vody.

Už ste čítali?