Penzión BOCA je reštaurácia známa svojimi špecialitami, ku ktorým patria jedlá z rôznych druhov mäsa pripravených na rošte, z rýb - hlavne losos a tuniak, ďalej sú to cestoviny, šaláty, rôzne druhy vlastných vynikajúcich dezertov. Každý deň tu pripravujeme 2 druhy menu a hotové jedlá. Medzi naše špeciality patria kačacie prsia na slivkovej chilli omáčke, podávané so žemľovými guličkami plnenými slivkou, lososový tartar s toustami. V letných dňoch vám pripravíme flambované múčniky a ovocie, ktoré servírujeme aj na dvornej terase. Dnes si pripravíme moju špecialitu Ananas BOCA, plnený ananás s kuracím mäsom :
Na dve porcie potrebujeme: 1 ananás, 300 g kuracích pŕs, 60 g farebnej papriky, 50 g kešu orieškov, 80 g póru, 20 g solamylu, 20 g sójovej omáčky, 1 vaječný bielok, 20 g medu, olej, soľ, korenie – z čínskej jemnej kuchyne.
Postup: umyté kuracie prsia osušíme a nakrájame na tenké rezance, v miske zmiešame sójovú omáčku, bielok, med, soľ a korenie, pridáme kuracie rezance a marinujeme minimálne 20 minút, ananás rozdelíme na polovicu, dužinu vydlabeme a nakrájame na kocky, pór a papriku umyjeme a nakrájame na pásiky. Kuracie prsia prudko opečieme na oleji, pridáme kešu oriešky, papriku, pór a ananás. Všetko spolu orestujeme a zmesou naplníme pripravené polovičky ananásu. Podávame s ryžou.
Aj s kolektívom vám želám dobrú chuť!