Každý sa v letnom období rád osvieži dobrým miešaným nápojom, alebo vychutná dobre pripravenú kávu v prijemnej atmosfére. Ak hľadáte v Banskej Bystrici takéto miesto, pozývam vás do Penziónu BOCA, kde pracujem ako šéf barman v CAFE & COCKTAIL BARE BAMBOO, ktorý sa nachádza hneď na prízemí. Tu vám pripravíme nielen osviežujúci miešaný nápoj z čerstvého ovocia, ale môžete si pochutnať aj na výbornom capucine, ľadovej káve, frappé a iných zaujímavých nápojoch pripravených podľa vášho želania a chuti po celý rok.
V letných mesiacoch vám odporúčam osviežujúci nápoj MOJITO, na ktorý vám dnes prezradím svoj recept.
Na jeho prípravu potrebujeme limetu, ktorú prekrojíme na štvrtinky, dve lyzičky trstinového cukru, dva cl limetovej šavy a samozrejme aspoň 10 lístkov čerstvej mäty. Všetko poriadne rozmadlujeme vo vyššom pohári , pridáme asi 4 čerstvé jahody,
doplníme drveným ľadom, pridáme biely rum, zalejeme sódou alebo minerálkou a nakoniec dobre premiešame. Podávame so slamkou a koktailovou lyžicou.
Pri príprave mojita vám
spolu s kolektívom Bamboo želám veľa zdaru