Varíme s MY

Cestoviny s tuniakom

Suroviny: 250 g cestovín, 160 g tuniaka v olivovom oleji, 40 g hrozienok naložených vo vode, 30 g strúhanky, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička nasekaného petržlenu, soľ, čierne korenie

Postup: V dostatočnom množstve vody uvaríme cestoviny. Použijeme olej z konzervy a na panvici opražíme nastrúhaný cesnak a strúhanku. Potom do panvice nasypeme odkvapkané špagety spolu s tuniakom a hrozienkami. Všetko osolíme a dôkladne premiešame. Na záver posypeme čerstvým petržlenom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Múdre rady o cestovinách

Ako sa správne varia cestoviny?
Dôležitý je presný čas varenia. Nepoznajú ho však ani majstri kuchári, lebo je to vec citu. Al dente sú cestoviny vtedy, keď sú podľa vás ešte trocha tvrdé. Aj po dovarení sa totiž ešte ďalej paria. Ak sú pri ochutnávaní už mäkké, pri jedení sa zdajú rozvarené.
Tip: Krátko pred dovarením pridáme do vody lyžičku oleja. Potom sa cestoviny nebudú lepiť. Cestoviny na nákypy sa musia variť o tretinu kratšie, inak bude nákyp bez chuti.
Koľko vody treba použiť na varenie cestovín?
Aby boli cestoviny chutné, musia sa variť vo veľkom množstve vody (na osobu sa ráta asi liter vody). Ak je hrniec primalý, alebo dáme málo vody, budú lepkavé. Rovnako dôležité je aj to, aby bola voda mierne slaná. Cestoviny sa nemajú variť ani bez pokrievky, ani v zakrytom hrnci. V otvorenom hrnci totiž voda nevrie dostatočne, v zakrytom rýchlo vykypí.
Tip: Po uvarení pokrievku podložíme dvoma varechami. Tak budú mať cestoviny dostatok vzduchu, a predsa nevychladnú. Cestoviny získajú veľmi dobrú arómu, ak dáme do vriacej vody trochu bujónu. Aj trochu bieleho vína vo vriacej vode im dodá jemnú chuť.

SkryťVypnúť reklamu

Ako sa cestoviny ochladzujú?
Dáme ich do cedidla a rýchlo ochladíme studenou vodou, aby sa ďalej neparili. Vzápätí v hrnci rozpustíme trochu masla, cestoviny premiešame a prípadne ešte osolíme. Potom podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Bystrica

Komerčné články

  1. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie
  2. Technológiám z Nitry dôveruje Tesla aj TikTok.
  3. Máš jedno euro navyše? Pripoj sa do potravinovej zbierky
  4. Ako zohnať lístok na biznis event roka s Waynom Gretzkym
  5. S appkou Fumbi zvládneš do krypta investovať do pol hodiny
  6. Rýchla právna pomoc šetrí čas, nervy aj peniaze
  7. Hudba, ktorá rozžiari váš event: Stavte na Abba show
  8. Slovenská značka získala Obal roka 2025
  1. Máš jedno euro navyše? Pripoj sa do potravinovej zbierky
  2. Technológiám z Nitry dôveruje Tesla aj TikTok.
  3. Ako zohnať lístok na biznis event roka s Waynom Gretzkym
  4. S appkou Fumbi zvládneš do krypta investovať do pol hodiny
  5. Rýchla právna pomoc šetrí čas, nervy aj peniaze
  6. Slovenská značka získala Obal roka 2025
  7. Hudba, ktorá rozžiari váš event: Stavte na Abba show
  8. Neuhádol ani jedno číslo a predsa vyhral 100 000 eur
  1. Bratislava sa rozlietala. Karibik aj Ázia sú ešte dostupnejšie 10 162
  2. Ak máte ťažkosti s trávením, aj toto môže byť príčina 8 468
  3. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie 6 651
  4. Ako zohnať lístok na biznis event roka s Waynom Gretzkym 3 964
  5. Prečo sa Kallo opäť rozhodol pre franšízu Kinekusu 3 717
  6. Kliešť môže prekvapiť kedykoľvek, ochorenie hrozí celoročne 3 649
  7. Rekreačným poukazom viete zaplatiť aj kúpele pre starých rodičov 2 016
  8. Výnimočný víkend v Košiciach: Biela noc priniesla umenie aj chuť 1 874
  1. Martin Fronk: Talianske mesto, ktoré vonia po víne, histórii a horách
  2. Štefan Šturdzík: Politici sa navzájom obviňujú , kto má väčšiu vinu.Ale ani jeden nepredstavil víziu , pre budúcnosť tejto krajiny. To nahráva krajnej pravici.
  3. Anna Brawne: Drahý Peter, v každej normálnej krajine, by ste vy, tým vedcom, nemohli robiť ani vrátnika!
  4. Juraj Sališ: Sú Francúzi lepší ako my?
  5. Tadeáš Ďurica: Slovensko potrebuje svojho druhého Dzurindu
  6. Ivan Čáni: Súdruh Blaha nie je rozhodne žiadne neviniatko, ale toto si ani on nezaslúži.
  7. Věra Tepličková: Otvárajte kasíno, Huliak nie je diliiino
  8. Ján Valchár: Súboj mentálnych atlétov alebo Nobelovu cenu za novú vojnu
  1. Rastislav Puchala: Konečne dobrá správa o slovenskej ekonomike a spoločnosti vôbec 34 191
  2. Ivan Čáni: „Matovič, Lipšic a Naď už dávno mali sedieť v base.“ 19 104
  3. Jozef Černek: André Rieu – muž, umelec, megaloman, otec. Kráľ gýču. Alebo človek, ktorý spravil vážnu hudbu zábavnou. 14 348
  4. Martin Fronk: Slovenský "Mordor": Podzemný labyrint plný vína, bosoriek a atómových krytov, o ktorom vedel len málokto 11 028
  5. Jozef Maťaše: Toto si Martin Benka nezaslúži! 7 957
  6. Ján Valchár: Niet dňa bez rafinérie (alebo Pray for Hatatitla!) 6 201
  7. Rado Surovka: Rómska otázka ? Huliak to vyrieši. 6 002
  8. Miroslav Daniš: Dymová clona Oskar Rósza 4 985
  1. Anna Brawne: Drahý Peter, v každej normálnej krajine, by ste vy, tým vedcom, nemohli robiť ani vrátnika!
  2. Věra Tepličková: Otvárajte kasíno, Huliak nie je diliiino
  3. Radko Mačuha: Ficove vlastenectvo je ako riedené mlieko.
  4. Karol Galek: Kto nič nerobí nič nepokazí - heslo ministerky Sakovej nás stálo miliardy
  5. Monika Nagyova: V lete som ešte nevedela, či som feministka
  6. Radko Mačuha: "Najväčšia hrozba pre EU nieje Rusko".
  7. Post Bellum SK: Samizdat – symbol vzdoru v čase neslobody
  8. Marcel Rebro: Keď vojna vezme manžela a otca, hory pomáhajú nájsť nádej
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Banská Bystrica - aktuálne správy

Počet predaných automobilov na sekundárnom trhu sa v deviatom mesiaci medziročne zvýšil o 0,7 percenta na 41 726 kusov.


Srdce našej ekonomiky.


Štefan Gerec (vpravo) v zápase MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce.

Ruži venoval skoro celú kariéru.


Ilustračné foto - pohľad na Brezno zhora.

Na ohrozené miesto v Brezne nepovolaným zakázali vstup.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu