Víťazné družstvo z Pivnice pubu v Liptovskom Mikuláši navarilo toto národné slovenské jedlo za 10 minút a 25 sekúnd a zjedlo ho za 58 sekúnd. Rekord z predchádzajúcich ročníkov je ale osem minút 13 sekúnd na navarenie a 44 sekúnd za zjedenie. Tento rok zápolili aj dva tímy od južných susedov, z Maďarska a jedno zmiešané, česko-slovenské.
Pripomenieme, že súťaže sa zúčastňujú štvorčlenné družstvá, pričom každé si musí priniesť vlastné suroviny – aby sa predišlo zbytočným sporom v kvalite haluškového cesta. Jeden člen, kuchár, strúha očistené zemiaky, ručne ich nahádže do vriacej vody a po uvarení ich zmieša s bryndzou v určenej nádobe, kde ich musí byť presne po rysku. Ostatní členovia tímu môžu zatiaľ len udržiavať oheň a poriadok. Rozhodca okrem kontroly času hodnotí i dodržiavanie hygieny pri práci. Hodnoteniu podlieha i estetika vyrobených halušiek a ich chuť. Potom zostáva už len jedno – všetci štyria z družstva sa pustia do jedenia.
V sprievodnej súťaži o titul najťažšieho muža zápolili traja chlapi, víťaz mal 166 kilogramov. Spomedzi siedmich súperiek získala titul najľahšej ženy dáma, ktorá vážila 47 kilogramov. Ani v jednej z týchto kategórií nepadol doterajší rekord, 203 kilogramov u najťažšieho muža a 34 kilogramov u najľahšej ženy. Hostí možno trošku zarazili organizátori ktorí vyberali vstupné už hneď na ceste, pri vstupe do obce Turecká. Kto sa chcel svetovému šampionátu prizerať, musel zaplatiť dvadsať korún.