Reštaurácia BOCA je známa rôznymi špecialitami, ku ktorým patria jedlá z rôznych druhov mäsa, pripravených na rošte, z rýb (hlavne losos a tuniak), tiež cestoviny, šaláty a vlastné vynikajúce dezerty. Každý deň tu pripravujeme dva druhy menu a hotové jedlá.
Medzi naše špeciality patria kačacie prsia na slivkovej chilli-omáčke podávané so žemľovými guľôčkami plnenými slivkou, aj lososový tartar s toustami. Grilované kuracie krídelká sú gurmánskym zážitkom pri pive v Stella pube a v cocktail bare BAMBOO si vychutnáte miešané nápoje.
Dnes vám pripravím svoju letnú špecialitu
LOSOS NA KREVETOVOM RIZOTE
Na porciu potrebujeme :
200 g filiet z lososa pravého
0,15 l olivového oleja
50 g červenej cibule (najlepšie šalotky)
50 g lúpaných kreviet
150 g uvarenej ryže (natural)
0,15 l smotany (rastlinnej)
6 listov čerstvého špenátu
korenie – rybacie, vegeta, karí-korenie
1/2 limetky
4 listy ľadového šalátu
cca 5 ks cherry-paradajok
Umytého lososa necháme odležať 3 hodiny v chladničke v marináde pripravenej z polovice olivového oleja a rybacieho korenia. Na druhej polovici olivového oleja orestujeme červenú cibuľku a krevety, pridáme uvarenú ryžu, nakrájané listy špenátu, karí-korenie a vegetu. Všetko spolu premiešame a na zjemnenie rizota pridáme smotanu.
Na druhej rozpálenej panvici si opečieme lososa do zlatista z obidvoch strán.
Podávame na tanieri ozdobenom ľadovým šalátom so cherry- paradajkami a limetkou.
Pri príprave vám prajem veľa zdaru. Dobrú chuť!