Volám sa Mário pochádzam z Bratislavy a v Penzióne BOCA pracujem ako šéfkuchár
Naša reštaurácia je známa rôznymi špecialitami medzinárodnej kuchyne, v letných dňoch sú to hlavne jedlá z rýb, cestoviny a rôzne druhy zeleninových a ovocných šalátov.
Dnes Vám pripravím jednoduchý, ale výborný šalát zo žltého melónu:
Na jednu porciu potrebujeme:
1/2 ks žltý melón
80 g parmská šunka
20 g rucola
50 g ľadový šalát
80 g syr mozarella
olivový olej
balzamico
Postup: Umytý žltý melón prekrojíme na polovičky, jadierka a stred vyrežeme (nepoužívame). Dužinu vydlabeme a nakrájame na kocky, pridáme parmskú šunku nakrájanú na veľmi tenké plátky a hrubšie plátky mozarelly. Umytý ľadový šalát natrháme na menšie kúsky a spolu s rucolou zmiešame s olivovým olejom a troškou balzamica. Všetky ingrediencie spolu premiešame a naplníme vydlabaný melón.
Je to skvelý osviežujúci a sýty šalát.
Kto nemá rád žltý melón, môže použiť aj iné ovocie, napríklad ananás.
S kolektívom penziónu vám prajem dobrú chuť !