SUROVINY:
1 cibuľa, 2 póry, cícer, bujón alebo slepačí/hovädzí vývar (podľa potreby), syr, syrokrém
POSTUP:
Do hrnca nalejeme trochu oleja, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno. Keď má cibuľa zlatistú farbu, pridáme pór pokrájaný na kolieska. O niekoľko minút, keď aj pór ostane mäkký a zlatistý, posypeme ho hladkou múkou a zamiešame. Zalejeme polovicou pripraveného vývaru alebo bujónu. Pridáme cícer (vopred pripravený podľa návodu – 24 hodín namočený a uvarený alebo cícer z plechovice, ten je mäkký) a necháme povariť 5-10 minút. Štvrtinu alebo polovicu zmesi oddelíme (podľa toho, či chcete hustejšiu alebo redšiu polievku) a rozmixujeme. Rozmixovanú časť pridáme do polievky a dolejeme zvyšný vývar. Pridáme postrúhaný syr a syro-krém. Necháme zovrieť a môžeme podávať s opečeným chlebíkom, volským okom alebo len tak samú. ⋌
Autor: DU