Sobota, 31. október, 2020 | Meniny má AurelaKrížovkyKrížovky

Festival kvalitnej gastronómie

Zimný festival jedla, ponúka gurmánske delikatesy tridsiatich TOP slovenských reštaurácií.

Banskú Bystricu na festivale zastupuje reštaurácia Angels.Banskú Bystricu na festivale zastupuje reštaurácia Angels. (Zdroj: ANG)

Šéfkuchári týchto reštaurácií, ktoré získali najvyššie hodnotenie v populárnom gastronomickom bedekri Gurmán na Slovensku 2012, ponúkajú návštevníkom Zimného festivalu jedlá v kategóriách Špecialita šéfkuchára, Chute regiónov a Jedlá starých materí.

V Banskej Bystrici môžete zažiť atmosféru prvotriednej reštaurácie, kde Vás naplno očarí profesionalita personálu a chuť majstrovských jedál, v reštaurácii Angels. Tu si pre návštevníkov kuchár reštaurácie Andrej Majan pripravil zaujímavé degustačné menu.

Skryť Vypnúť reklamu

V kategórii Chute regiónov sa podávajú bravčové líčka na lesných hríboch s domácou žemľovou knedľou. Ako Špecialitu šéfkuchára Andrej Majan pripravil grilovaný chrbát z jeleňa s hľuzovkovou zemiakovou kašou a opečenou šalotkou a v kategórii Jedlo našich materí sa hostia môžu tešiť na pomaly pečené kačacie stehno s dusenou červenou kapustou a zemiakovou lokšou.

Na výber majú návštevníci z troch druhov degustácii – základnej, dvojchodovej a trojchodovej. K menu sa vždy podáva aj nápoj, pri základnej degustácii je to minerálka, pri dvoj a trojchodových degustáciách je okrem minerálky na výber aj víno, prípadne pivo.

„Bravčové líčka sú jedlo, ktoré nás prezentuje. Väčšinou sú známe teľacie, alebo hovädzie líčka a bravčové sa väčšinou dávajú iba do tlačenky, no mne osobne chutia viac ako bravčová panenka. Hríby síce nemá každý rád, ale mám s nimi dobré skúsenosti. Chutili aj hosťom, ktorí ich veľmi neobľubujú. Ako príloha je domáci žemľový knedlík opečený na masle,“ popísal prvé jedlo menu kuchár Andrej Majan a pokračoval ďalšími: „Druhá bola divina. Jeleň je zo slovenských lesov, hľuzovky sú vzácne a drahé huby. Divina sa v dnešnej dobe podáva zriedka a väčšinou vo forme gulášu, čo je škoda, pretože stejk je vynikajúci.“

Skryť Vypnúť reklamu

„Posledné jedlo je kačacie stehno konfitované na červenej kapuste s domácou lokšou. Recept na kapustu máme od jednej starej matere, ktorú pripravujeme netradičným spôsobom. Je v nej pridané sušené ovocie, napríklad slivky, ale aj červené víno. Kto ochutnal, len chválil.“

Festival prebieha od 15. januára do 15. februára po celom Slovensku. Prihlásiť sa môže ktokoľvek. Viac informácií je na www.zimnyfestivaljedla.sk.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Poznáte najbohatšie firmy sveta? Podiel v nich majú aj Slováci
  2. Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?
  3. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  4. Pracujete? Vaše odvody zachraňujú podvýživené zdravotníctvo
  5. 1,6 milióna stavených na Trumpa! Kto bude mať pravdu?
  6. Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete
  7. Magazín SME Ženy už v predaji
  8. Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné
  9. Pandémia urýchlila štart online duálneho vzdelávania
  10. UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení
  1. Nechajte zamestnancov vybrať si služobné auto, oplatí sa vám to
  2. Moringa a Ginkgo - pomocníci z prírody
  3. Pracujete? Vaše odvody zachraňujú podvýživené zdravotníctvo
  4. 1,6 milióna stavených na Trumpa! Kto bude mať pravdu?
  5. O prenájom auta majú čoraz väčší záujem aj malé firmy. Ušetria
  6. Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete
  7. Magazín SME Ženy už v predaji
  8. SPS ukončí rok miliónovými investíciami
  9. Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?
  10. Trh s elektromobilmi stagnuje. Kríza by mu mohla pomôcť
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 38 632
  2. Aplikáciu tohto Slováka používajú v 150 krajinách. Ako začínal? 26 667
  3. Pohoda v domácnosti sa odvíja od jednej veci. Neuveríte, od akej 19 542
  4. Príjem vs. dôchodok. Realita, na ktorú sa treba pripraviť 16 853
  5. Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi? 15 441
  6. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 14 237
  7. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi 12 564
  8. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 11 421
  9. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 072
  10. Poznáte najbohatšie firmy sveta? Podiel v nich majú aj Slováci 10 875
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Banská Bystrica - aktuálne správy

Koronavírus Banskobystrický kraj: Prvý deň testovania je za nami. Pokračuje sa v nedeľu (minúta po minúte)

Podrobné spravodajstvo z celoplošného testovania na Covid-19 v okresoch Banská Bystrica, Lučenec, Žiar nad Hronom, Zvolen a ostatných okresoch BB kraja.

Ilustračné foto.

V Podlaviciach bez problémov

Takto sa dnes testovalo v Podlaviciach.

Dezinfekciu interiérových priestorov odberných miest robia trikrát denne

Vo večerných hodinách už budete na väčšine odberných miest čakať kratšie ako cez deň.

Dezinfekcia odberových miest v Žiari nad Hronom.

Banská Bystrica ponúkla armáde pomoc s testovacími setmi a pomôckami

V Banskej Bystrici prebieha sobotňajšie celoplošné testovanie ľudí na nový koronavírus do týchto chvíľ bez problémov.

Testovanie v Chorvátskom Grobe.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus Banskobystrický kraj: Prvý deň testovania je za nami. Pokračuje sa v nedeľu (minúta po minúte)

Podrobné spravodajstvo z celoplošného testovania na Covid-19 v okresoch Banská Bystrica, Lučenec, Žiar nad Hronom, Zvolen a ostatných okresoch BB kraja.

Koronavírus Žilinský kraj: Testovanie prebehlo bez výraznejších problémov (minúta po minúte)

Celoplošné testovanie na Covid-19 v okresoch Žilina, Martin, Čadca, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a ostatných okresoch ZA kraja.

Koronavírus Nitriansky kraj: Z vyše 30-tisíc ľudí v okrese Nitra je len 213 pozitívnych (minúta po minúte)

Spravodajstvo z celoplošného testovania na Covid-19 v okresoch Nitrianskeho kraja.

Už ste čítali?