Návštevy reštaurácií počas Zimného festivalu jedla sú v plnom prúde. Ochutnávky rôznych jedál, ktoré si človek doma jednoducho nenavarí, sa pretekajú o to, ktorá ponúkne lepšie menu.
Gurmáni ochutnávajú jedlá zo všetkých reštaurácií zapojených do Zimného festivalu jedla. Medzi chutnými taniermi sa nájdu aj tie najchutnejšie. A ktoré sú to?
Nie je žiadnym tajomstvom, že slovenskí gurmáni sú najmä mäsožravci. Veľkej obľube sa tešia hlavne jedlá z diviny, ako napríklad sviečkovica z diviaka, jelení či srnčí chrbát alebo dusené kohútie hrebienky na smotane. Vegetariáni však tiež neodchádzajú sklamaní, pretože množstvo reštaurácií im vie prispôsobiť svoje menu.
Dezerty na Zimnom festivale jedla predstavujú čerešničku na torte. Slivovicová zmrzlina, tekvicová tortička alebo šúľance s makom potešia každého milovníka „sladkého.“
Bez kvalitných tekutín by sa návštevníkom ťažko prehĺtalo. Preto reštaurácie k jedlám servírujú vína, ktorými nepohrdne žiadny degustátor.
Tí najväčší gurmáni tento rok stihnú ochutnať jedlá nielen v jednej, dokonca ani v dvoch, ale rovno v troch reštauráciách počas jednej cesty Gurmán busom. Niektoré cesty sú prirovnávané ku gurmánskym koncertom. Pred nami zostávajú ešte dve cesty štartujúce z Bratislavy:
• Tento víkend (8. - 9. február) je pripravená Pravá Kopaničiarska zabíjačka s prenocovaním, na ktorej nebude chýbať príprava domáceho chlebíka, pozabíjačková hostina – karmina a ani ochutnávka francúzskych koňakov.
• Bratislavská trasa sa uskutoční posledný festivalový víkend. Gurmáni navštívia Zylinder cafe & restaurant, Castel Pension & Restaurant a Fou Zoo. Nápojových gurmánov poteší degustácia single malt whisky vo Whisky bare 44 a ochutnávka exkluzívneho vína vo Winebare Vínimka.
Druhý ročník festivalu prebieha od 15. januára do 16. februára 2014. Degustačné kupóny do vybraných reštaurácií si môžete zakúpiť prostredníctvom festivalovej webstránky: www.zimnyfestivaljedla.sk.
Autor: PR