Štvrtok, 18. október, 2018 | Meniny má Lukáš

Grilliada chutí

Grilované špeciality v podaní šéfkuchárov zúčastnených reštaurácií budú tento rok naozaj rozmanité a so svojimi chuťovkami sa nenechajú zahanbiť ani vystavovatelia.

BANSKÁ BYSTRICA. O vašu priazeň sa na gastrofestivale Grilliada bude tento ročník uchádzať spolu 10 reštaurácii nielen z Banskej Bystrice, ale aj zo Zvolena, Vígľaša, ba dokonca aj z Vyhní a Oščadnice. Ktorá z týchto reštaurácii dostane v rámci súťaže o tú Najobľúbenejšiu práve váš hlas?

Rozhodnúť sa bude ťažké. Aby ste vedeli porovnať kvalitu, nápaditosť a hlavne chuť každej z nich, najlepšie bude ochutnať kúsok zo všetkých. Už tradične neobíďte grilované rebierka, pripravené na rôzne spôsoby - v špeciálnych marinádach, či podávané s domácou pikantnou čalamádou. Nezabudnite na chrumkavú sladkú vyprážanú cibuľku a jedinečné grilované kačacie prsia s omáčkou z našich bystrických sliviek. Domáce burgre a bio steaky čakajú pre najväčších lahôdkárov.

Článok pokračuje pod video reklamou

Hladní neostanú ani vegetariáni. Ukážeme vám, ako ľahko a chutne pripraviť bazalkové a chilli tofu a pochutíte si aj na netradičnej živánskej s čerstvými dressingami.

Sladké jazýčky sa môžu tešiť na grilovanú hrušku s karamelovou omáčkou. Samozrejme, v ponuke sa nájdu aj tradičné bryndzové pirohy a bryndzové halušky so slaninkou alebo domácou grilovanou klobáskou, grilované pstruhy, bravčové kolienko grilované na pivnej melase, či diviačie a jelenie mäso.

Z ponuky vystavovateľov okoštujte trdelníky pečené na pahrebe, aj ľudové slovanské špeciality pečené v tradičnej hlinenej peci – podpecníky.

Ku kvalitnej kávičke odporúčame skvostnú Bystrickú medenú tortu, ktorá je súzvukom vynikajúcich bystrických sliviek a vlašských orechov - chutí typických pre Banskú Bystricu.

Grilovať sa budú tiež chrumkavé kurčatá, mäsové špeciality a chutné rybie mäsko. V rozprávkovej pojazdnej predajni, ktorá zaujme nielen deti, sa zastavte na grilovaný oštiepok a hermelín s brusnicovou omáčkou.

Dobre napapkaní zalejte žalúdok skvele vychladeným pivom, kvalitným vínom, medovinou, či tvrdšími destilátmi a miešanými drinkami a máte to za sebou..

Jediný a najväčší gastrofestival na Slovensku zameraný na grilovanie začne už na budúci týždeň.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Rozprávkové tankovanie
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  6. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  7. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  1. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  2. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  3. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  4. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  5. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  7. Rozprávkové tankovanie
  8. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 13 902
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 936
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 451
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 399
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 605
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 565
  7. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 8 342
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 7 457
  9. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 918
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 5 565

Hlavné správy z MY Bystrica

Študentov súkromného gymnázia v Podbrezovej už vzdeláva ich náučný chodník

V areáli Súkromného gymnázia Železiarne Podbrezová otvorili vo štvrtok náučný chodník Activity, ktorý si v uplynulých dňoch vybudovali sami študenti.

V roku 2019 začnú transplantovať pankreas v banskobystrickej nemocnici

Do programu sa zapojilo viac ako 100 lekárov, sestier a ďalších zdravotníckych pracovníkov.

Poďte s nami na koncert Zuzky Smatanovej zdarma

Dva lístky na koncert môžete získať zdarma k ročnému predplatnému MY - Banskobystrické noviny.

Dušičkové trhy sa začnú o týždeň

Vodiči, ktorí chcú zaparkovať pri rímskokatolíckom cintoríne v centre mesta, musia na Matuškovej ulici počítať aj so zmenou dopravného značenia.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Unikátne zábery: Koniec rozprávkového života Mariána Kočnera na Donovaloch

Donovaly už podnikateľ, ktorý je momentálne vo väzbe, tak skoro neuvidí.

Na bystrickej cyklokomunikácii sa baví internet

Urobiť tak veľa chýb na necelých dvesto metroch trasy sa hádam ani nedá – tvrdí Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica.

Odhoď pózku, ukáž rigorózku, odkázali Dankovi aj v Bystrici

Pedagógovia Filozofickej fakulty UMB prečítali vyhlásenie, v ktorom sa dištancujú a odmietajú všetky neetické praktiky.

Ďalší medveď už po Veľkej Fatre behá bez obojka

​​​​​​​Množstvo príprav potrebovali ochranári, kým sa im podarilo šípkou uspať medveďa Žiga, ktorému sa neodopol obojok snímajúci jeho pohyb. Vyšlo to až na druhý pokus.

Vybrali SME

Už ste čítali?